De EcoTrommel is leverbaar als een complete kunststof veegvuil opbouw. De Ecotrommel wordt als zelfstandige unit geplaatst op een kiepende laadvloer en is leverbaar in alle lengtes. Door de constructie als zelfstandige unit kan de auto binnen enkele minuten weer als Pick-up worden ingezet. Zodat het voertuig voor meerdere doeleinden inzetbaar blijft.

Standaard is de opbouw voorzien van kunststof rolluiken. Rolluiken die zodanig zijn geconstrueerd dat ze in een sterk vervuilde omgeving storingsvrij blijven werken. De rolluiken vergrendelen automatisch bij opening en zijn ze voorzien van een anti klemvoorziening.Door toepassing van rolluiken in de constructie kan de inworphoogte op elke gewenste hoogte worden gerealiseerd.

De gebruikte kunststof soort is afkomstig uit de levensmiddelen industrie en heeft eigenschappen die zoet, zuur en zout werend zijn. De kunststof soort is HDPE (High Density PolyEthyleen) en UV resistent.
Flexibel en taai van constructie en daardoor sterk en na gebruik eenvoudig schoon te maken. Een emmer met sop is al voldoende. Een hogedrukreiniger is overbodige luxe.

De fabricage van de kunststof body vindt plaats onder DVS 2212-2 lascertificering. Dit om de kwaliteit en de constructie van het product te waarborgen.

De achterdeur kan eenvoudig geopend en vergrendeld worden en is voorzien van een speciale rood/witte sticker. Als optie kan een ventilerende ruimte in de opbouw worden geplaatst voor gereedschap, handschoenen of een bladblazer met brandstoftank. Bij een langere laadbaklengtes zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk. Zo kan er gekozen worden voor een kunststof opbergbak achter de cabine. Deze ruimte heeft dezelfde vorm als de opbouw. Hierdoor blijft het geheel in lijn met het chassis.

Het monteren van de EcoTrommel is eenvoudig en snel en kan op de dag van aflevering van het voertuig bij de dealer. Hierdoor ontstaat er geen extra lange levertijd met de bijbehorende financiële gevolgen en onnodige stilstand.

In het nieuws.
Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

  Auto en transport wereld    Tuin en landschap